Knižné prírastky za január 2016 | Books


Toto je článok na ktorého napísanie sa teším už od januára. Nie je to nič romantické ani Valentínske. Jedine, že by ste boli rovnakým milovníkom kníh ako ja :)
Ako ste už podľa názvu mohli zistiť, pôjde o knižné prírastky, teda o knihy, ktoré som si kúpila v mesiaci január a odo nes až naveky budú mať čestné miesto v mojej knižnici.
Na začiatok by som ešte rada podotkla, že som si knihy kupovala sama za vlastné peniaze (prípadne rodičovské) a nič teda nie je sponzorované lol :D Kľudne ma ale kontaktujte :D

Richelle Mead - Pokrevní pouta a Zlatá lilie
- tieto knihy sú spin off k sérií  Upírska akadémia a hovoria o príbehu alchymistky Sydney Sage, ktorá je pri svojej práci nútená stretávať sa z upírmi a zahladzovať po nich stopy aby sa ľudstvo o nich nedozvedelo. Väčšina alchymistov upírov neznáša, no Sydney sa pri svojej úlohe – chrániť morojskú princeznú, neraz dostáva k dileme, či sú všetci upíri naozaj takí zlý ako sa vraví.
- po prečítaní celej série Upírskej akadémie som sa nevedela dočkať, kedy sa pustím do série Pokrvné putá. Na moje sklamanie táto séria je vydaná iba v češtine, prípadne angličtine. Ani to ma však neodradilo a strašne ma potešilo, že prvý diel som našla aj v nitrianskej knižnici. Nanešťastie to bol jediný diel, ktorý tam mali a tak som začala pátrať po druhej časti v kníhkupectvách. Keďže sa snažím zháňať si knihy čo najlacnejšie, potešila som sa, keď som na stránke kniha.sk našla prvú aj druhú časť. Prvá časť stála 2,80e a druhá 3,50e, takže obe knihy ma dokopy vyšli 6,30. Nie zlé. Ak niekde za lacný peniaz uvidíte aj zvyšné pokračovania dajte mi prosím vedieť, lebo toto je séria, ktorú pravdepodobne nenájdem v žiadnej slovenskej knižnici. Ak o nejakej viete tak mi to prosím napíšte tiež.