J'adore Paris | Journal

Tento článok píšem už asi milionkrát, vždy pri začiatku a vysvetľovaní som sa totiž nejako zasekla. Preskočím teda všetky zbytočné reči rovno k pointe a teda 1 dni strávenom vo Francúzsku, konkrétne v Paríži. Jeden deň, nielen znie ako málo času na celý Paríž, naozaj je to máličko. Nakoľko toto bola moja druhá návšteva Paríža, nevadilo mi to. Na tento výlet som sa nevybrala sama, sprevádzala ma Ennie, ktorá mi robila spoločnosť aj pri minuloročnom výlete do Londýna/UK (to je už rok!). Ennie písala tiež report z Paríža a ten nájdete tu, taktiež jej vďačím aj za všetky krásne fotky v tomto článku :) 

Ako som už spomínala, času bolo málo a tak sme sa už pri samotnom plánovaní dohodli na tom, že vynecháme vstupy na najznámejšie atrakcie ako Louvre a Eiffelovku, keďže tam sú vždy najdlhšie rady a zbytočne by sme čakaním v nich zabili hodiny.
Na naše potešenie nás autobus vyhodil rovno pod Eifellovkou, čo znamenalo, že sme sa z ňou mohli vyfotiť, Ennie ju videla na živo (pre ňu bol tento výlet do Paríža prvý) a tak sme o nič neprišli. Aby som vás troška voviedla do atmosféry, ktorú sme tam zažívali – vypliešťame svoje veľké turistické kukadlá na vežu a sme z nej očarené, predsa je Eifellovka symbolom Paríža aj napriek tomu, že sa pôvodne Parížanom vôbec nepáčila a chceli sa toho „kovového monštra“ zbaviť čím skôr. Všade naokolo je plno ľudí čierny, biely, šikmí, modrý... Pod vežou stálo neskutočné množstvo turistov, keďže sme aj tak nechceli ísť hore, pobrali sme sa podľa mapy ďalej smerom k Invalidovni. Hneď za Eifelovkou sa nachádzal dlhý park, ktorý ak mám byť úprimná pôsobil fakt hnusne. 

She's kinda hot | Random

ALOHA!!!
Už dlho som nepísala na blog nič o hudbe a už dlho som nepísala nič ani o 5SOS, minimálne na tomto blogu.
Chalani však vydávajú novú hudbu na čele so singlom She's kinda hot, ktorý vychádza dnes!
Na 5SOS som v poslednom čase zanevrela a vydávanie nového singla ma láka pustiť si ich staré CDčká, ktoré mam doma. Keďže som šikovná, našla som na nete audio SKH a tu si ho môžete vypočuť.
Hneď ako bude von lyric video a neskôr videoklip tak ich doplním do článku.
Toto je tak trochu rýchly informatívny článok ale cítim sa zle, že som tu už dlho nič nepridala.
#wannawifi #imgonnafightforit
Sľubované lyric video:

Love ya, byeeeeeee!
Jane

Book Haul (June 2015) | Books

Aloha ľudia,

opäť sa ozývam tak po dlhšom čase. Dnes to bude s book haul za mesiac jún. Tieto book hauls by som rada pridávala potom aj častejšie, určite však nie každý mesiac, to by toho nebolo veľa, kedže ja skôr knihy kúpujem nárazovo a niektoré mesiace teda nemám žiadne prírastky do mojej knižnice. Report z Paríža som už začala písať, ale ide to pomaly, vôbec sa k tomu neviem dokopať, verím však, že do konca týždňa tu pribudne :) 




Späť ku knihám, minulý mesiac som sa tak toška utrhla z reťaze a nakupovala som rovno v dvoch slovenských e-shopoch. Martinus, kde ma zaujali zľavy na viaceré knihy. Neviem či sa to v hauloch zvykne písať ale dokopy som minula 13,5e. Pôvodne som neplánovala kupovať nič ale už dlhšie som si chcela prečítať Nástrahy panského sídla od Stely Brix a stála len 2,40e (pozn. akurát včera som ju dočítala). Keďže pri kúpe kníh online zvyčajne musíte minúť viac ako 10e aby ste neplatili poplatky, tak som hľadala ďalšie knihy čo by stáli zato (hovorím o objednávkach s osobným odberom). Táto kniha bola pri zľavnených a tak som si listovala ďalšie aktuálne zľavy, medzi ktorými som našla knihy: Jasper Fforde - Malér Eyrová (0,99e), Ján Lacika - Prague (0,99e), Petr David, Vladimír Soukup - Za strašidly na hrady a zámky 3 (2,95e). Pri Eyrovej ma zaujal popis knihy ale nejako som si nevšimla, že je písaná česky, Prague je sprievodca po Prahe písaný anglicky, a keďže mám Prahu rada a plánovala som tam ísť toto leto, s kúpou som neváhala.